Klachten

De eisen die worden gesteld aan het CIRE-keurmerk, vindt u in de CIRE Gedragscode.

Klachtenformulier

 

Instructie

Vindt u dat een partij onterecht het CIRE-keurmerk voert en heeft u reeds contact met de partij in kwestie gehad? Dan kunt u bij CIRE terecht. U kunt een klacht indienen door het invullen van het klachtenformulier. Indien uw klacht voldoende onderbouwd is wordt een kopie van de klacht eveneens naar de betreffende organisatie gestuurd.

 1. Neem altijd eerst contact op met de organisatie in kwestie. Veelal helpen zij u graag verder. Contactgegevens van organisaties zijn vaak te vinden op de websites of in het privacy statement.
 2. U kunt alleen een klacht indienen over organisaties die zijn aangesloten bij CIRE.
 3. Wij nemen in principe geen anonieme klachten in behandeling. Een verkopende organisatie moet zich kunnen verdedigen. Daarom zetten wij een de gegevens die u invult op het klachtenformulier uw naam en/of de contactgegevens waarmee u bent benaderd door aan de beklaagde. Wanneer Beklaagde aanvullende persoonsgegevens wenst, dan zal door de Beheerder worden beoordeeld of de gevraagde gegevens noodzakelijk zijn om adequaat verweer te voeren.
 4. Wij nemen alleen gemotiveerde klachten in behandeling. Een gemotiveerde en onderbouwde klacht bevat informatie waaronder inbegrepen, maar niet beperkt tot:
  • Omschrijving van de overtreding van de CIRE Intermediair, met eventueel verwijzing naar de CIRE Gedragscode;
  • Indicatie datum, tijdstip vermeende overtreding;
  • Contractnummer, telefoonnummer of huisadres waarop u benaderd bent of uw naam/ de naam van de energieklant;
  • Voicelog van de verkoop;
  • Screenshot van eventuele misstanden/misbruik CIRE-keurmerk;
  • Schriftelijke verklaringen van de energieklant waarin de vermeende overtreding in het verkoopgesprek wordt beschreven.

Wilt u op de hoogte blijven van alle relevante ontwikkelingen en nieuws? Ontvang onze nieuwsbrief.

Wij gebruiken uw gegevens om u op de hoogte te houden van nieuws. Wilt u dit toch niet? U meldt u zich gemakkelijk af met de link die onderaan onze e-mails staat. U leest er meer over in ons privacy statement.