Onderzoek

Intermediaire organisaties die energie verkopen registreren zich in CIRE en gaan daarmee op voor het verkrijgen van een transparantiekeurmerk. CIRE doet vervolgens een verificatieonderzoek en toetst of de intermediair (online) vindbaar, zichtbaar en bereikbaar is voor de energieklant.

Verificatie door CIRE

Na registratie doet CIRE onderzoek naar onder meer:

  • de directie/eigenaar(s) van de Intermediair;
  • het juiste gebruik van handelsnamen;
  • online vind- en zichtbaarheid;
  • bereikbaarheid voor energieklanten;
  • de online informatievoorziening voor energieklanten.

Daarnaast monitort CIRE doorlopend de volledigheid, kwaliteit en actualiteit van de gegevens van de geregistreerde intermediairs. Zorg dus dat uw gegevens up-to-date zijn.

Doorlooptijd

Zodra de betaling is geslaagd en u uw dossier compleet hebt gemaakt, start CIRE het verificatieonderzoek. U ontvangt dan de status Pending. Indien hiervoor aanleiding is, kan worden verzocht nog aanvullingen of aanpassingen door te geven. Hierover zult u bericht ontvangen, dus houd de berichten in uw CIRE-portal goed in de gaten.

Het CIRE verificatieonderzoek kent een uiterlijke doorlooptijd van 4 weken, ofwel 28 dagen, gerekend vanaf de datum dat CIRE uw registratie in behandeling neemt. Dat betekent dat uw verificatieonderzoek daarna gesloten wordt. Als CIRE niet binnen de doorlooptijd kan vaststellen dat uw organisatie voldoet aan de vereisten voor het gegevens- en transparantieonderzoek, wordt uw registratie de status Non-Verified toegekend.

Zorg er dus voor dat ruim voor het verstrijken van de doorlooptijd alle openstaande bevindingen zijn opgelost om de status Verified en het bijbehorende transparantiekeurmerk te ontvangen.

Kosten

CIRE vraagt van uw organisatie een bijdrage per jaar ten behoeve van het jaarlijkse verificatieonderzoek en een maandelijkse bijdrage ten behoeve van de continue monitoring en toegang tot de functionaliteiten van CIRE.

CIRE onderscheidt voor intermediairs de categorieën ZZP, MKB en ENTERPRISE. De categorie ZZP spreekt voor zich. Echter let op: ook als ZZP’er kunt u onderaannemers hebben. Werven voor of namens uw organisatie (in loondienst en/of op zelfstandige basis) meer dan 1 maar minder dan 100 verkopers? Dan wordt uw organisatie door CIRE aangemerkt als MKB. Werven voor of namens uw organisatie meer dan 100 verkopers? Dan merkt CIRE uw organisatie aan als ENTERPRISE.

Categorie: Jaarlijkse bijdrage: Maandelijkse bijdrage:
ZZP € 175,00 € 25,00
MKB € 175,00 € 45,00
ENTERPRISE € 175,00 € 125,00
 Actuele tarieven intermediairs CIRE

 

Aanmelden bij CIRE

Weten hoe u zich bij CIRE kunt registreren? Bekijk onderstaande video. Hierin worden de verschillende stappen van het registratieproces toegelicht.

Veelgestelde vragen en contact

Heeft u een vraag over registratie in CIRE of over de werkwijze van CIRE? Bent u benieuwd naar de organisatie erachter of de voordelen voor uw registratie? Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen. Antwoord niet gevonden of staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Wilt u op de hoogte blijven van alle relevante ontwikkelingen en nieuws? Ontvang onze nieuwsbrief.

Wij gebruiken uw gegevens om u op de hoogte te houden van nieuws. Wilt u dit toch niet? U meldt u zich gemakkelijk af met de link die onderaan onze e-mails staat. U leest er meer over in ons privacy statement.