Onderzoek

Intermediaire organisaties die energie verkopen registreren zich in CIRE en gaan daarmee op voor het verkrijgen van een transparantiekeurmerk. CIRE doet vervolgens een verificatieonderzoek en toetst of de intermediair (online) vindbaar, zichtbaar en bereikbaar is voor de energieklant.

Verificatie door CIRE

Aan registratie in CIRE is een verificatieonderzoek verbonden. Na registratie doet CIRE onderzoek naar onder meer:

  • de directie/eigenaar(s) van de intermediair;
  • het juiste gebruik van handelsnamen;
  • online vind- en zichtbaarheid;
  • bereikbaarheid voor energieklanten;
  • de online informatievoorziening voor energieklanten.

Daarnaast monitort CIRE doorlopend de volledigheid, kwaliteit en actualiteit van de gegevens van geregistreerde Intermediairs.

Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek wordt de intermediair een status toegekend die een oordeel inhoudt over de werkwijze van de intermediair op bovenstaande punten. Indien een intermediair op basis van het verificatieonderzoek de status Verified krijgt, mag deze het CIRE-keurmerk voeren.

Doorlooptijd

Het CIRE verificatieonderzoek kent een uiterlijke doorlooptijd van 4 weken, oftewel 28 dagen, gerekend vanaf de datum dat CIRE de registratie in behandeling neemt. Dat betekent dat het verificatieonderzoek daarna gesloten wordt. Als CIRE niet binnen de doorlooptijd kan vaststellen dat de desbetreffende organisatie voldoet aan de vereisten voor het gegevens- en transparantieonderzoek, wordt de registratie de status Non-Verified toegekend. De intermediair is dan niet gerechtigd het CIRE-keurmerk te voeren.

Veelgestelde vragen en contact

Heeft u een vraag over registratie in CIRE of over de werkwijze van CIRE? Bent u benieuwd naar de organisatie erachter of de voordelen voor uw registratie? Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen. Antwoord niet gevonden of staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Wilt u op de hoogte blijven van alle relevante ontwikkelingen en nieuws? Ontvang onze nieuwsbrief.

Wij gebruiken uw gegevens om u op de hoogte te houden van nieuws. Wilt u dit toch niet? U meldt u zich gemakkelijk af met de link die onderaan onze e-mails staat. U leest er meer over in ons privacy statement.