Wees alert op misleidende handelsnamen

In het verificatieonderzoek controleert de Beheerder onder andere of een handelsnaam die een intermediair gebruikt om energie te verkopen mogelijk misleidend is of in strijd met de handelsnaamwet. Dat is het geval als de handelsnaam bij de gemiddelde consument verwarring kan scheppen over de hoedanigheid van de verkoper omdat de handelsnaam zeer sterk lijkt op een andere handelsnaam van een andere in de energiesector actieve partij. Of omdat de handelsnaam zeer sterk lijkt op een groepsaanduiding voor of naam van een andere stakeholder in de energiesector. Denk bijvoorbeeld aan een naam als Energienetbeheerder, autoriteit consumenten markt etc.  Omdat er in een telefoongesprek onvoldoende andere onderscheidende kenmerken ten opzichte van een concurrent of een andere stakeholder kunnen worden ingezet, kan dit ertoe leiden dat de gemiddelde consument een besluit over een transactie te nemen dat hij anders niet had genomen. Om die reden kunnen handelsnamen worden geweigerd.

Wilt u op de hoogte blijven van alle relevante ontwikkelingen en nieuws? Ontvang onze nieuwsbrief.

Wij gebruiken uw gegevens om u op de hoogte te houden van nieuws. Wilt u dit toch niet? U meldt u zich gemakkelijk af met de link die onderaan onze e-mails staat. U leest er meer over in ons privacy statement.